vrijdag 15 juli 2011

Dag 3: 17 juli Clute (TX) - Aransas Pass (TX) 210 mijl



We beginnen onze dag met een ontbijtje bij de Days Inn. Meestal bestaat zoiets uit cereals, een paar donuts, wat geroosterd brood en wat fruit. Hier hebben ze ook pannenkoeken. Sommigen mensen maken wel erg veel wafels, zodat je bijna je bestelling bij hen op gaat geven. Gewoon geduld hebben, al duurt dat bij een forse familie wel even.
Vandaag zien we iets bijzonders op t.v., een t.v.Dominee die een volle zaal heeft, waarbij de zaal de afmeting van tig keer de ahoy heeft; zeker 60.000 mensen in een zaal met verschillende ringen boven elkaar. Helemaal uitverkocht! Daar zullen veel dominees jaloers op zijn.
Hoewel het zondag is kijken we het programma niet af, we willen naar buiten waar de zon schijnt. Even een cache oppikken en daarna op pad.
Bij Best Buy, Radio Shack en Walmart nog even gekeken voor een Garmin Legend Htx, maar ook vandaag geen geluk. Een goede gewoonte is om iedere dag te tanken, je weet maar nooit of je nog ergens een tankstation tegenkomt en dan op weg naar Aransas Pass.
De routeplanner geeft aan dat we er lang over gaan doen via de kustroute, ruim 3 uur en 45 minuten. Uiteindelijk blijkt dat mee te vallen, maar het kost wel wat tijd.
Onderweg maken we kennis met de Dairy Queen keten. Wij altijd maar denken dat het om een keten met zuivelproducten gaat, blijkt het een keten met Mexicaanse burgers en lekker ijs. Ze hebben een speciale aanbieding voor $ 5 : een hamburger met frietjes, een kleine cola en een klein ijsje. De hamburger heet Hunger Buster, het ijsje een mini Blizzard. De hamburger blijkt nogal groot uitgevallen en doet zijn naam eer aan, de kleine cola is ruim driekwart liter en de mini Blizzard blijkt een flinke bak ijs met M&M's voor Esmee en Double Chocolat Fudge Brownie voor Jos. 't Is even doorwerken om het allemaal een plaatsje te geven en we voelen ons - zoals een bekend Amerikaans gezegde luidt - alsof we ook het derde biggetje opgegeten hebben. We buiken uit in de auto op weg naar Aransas Pass.
We checken in bij Microtell, luieren nog even bij het zwembad bij het hotel en maken ons op voor de avond. We verheugen ons op een avondje gokken op een cruise-schip dat vanuit Port Aransas zal uitvaren. Op weg daar naartoe blijken we meer tijd nodig te hebben om te komen omdat we een pontje moeten nemen tussen Aransas Pass en Port Aransas. Even vrezen we dat we daardoor te weinig tijd zullen hebben om op tijd bij de boot te komen. De wachttijd bij de pont valt mee en de overtocht blijkt snel te gaan dus we verwachten toch op tijd te kunnen uitvaren voor onze gokpartij.
Als we op het opgegeven adres aankomen blijkt er in geen velden of wegen een haven te zijn, laat staan een cruise-schip met goklustigen aan boord. Onze casino cruise-tocht blijkt in het water te vallen.
Dat valt even tegen. We proberen nog even het adres in te voeren in naburige plaatsen, maar ook dat levert geen treffers op. Teleurgesteld rijden we terug naar Port Aransas en rijden met de auto over het strand naar de pier. De auto blijkt de zandroute prima aan te kunnen. Bij een van de hotels lenen we even een internet-signaal om nog wat caches in de buurt te vinden en vinden nog drie verborgen schatten. Mooie verstop-plekken en op een van de plaatsen kunnen we enkele travel-bugs die we vanuit Nederland meegenomen hebben en die een bestemming hebben om de wereld rond te reizen, achter laten.
Dan wordt het donker en keren we terug naar Aransas Pass om er nog even een hamburgertje met salade te eten en als toetje halen we voor Jos even een ijsje van Ben & Jerry's, de "half baked" met vanille en chocoladeijs en met stukjes chocolat chips, fudge brownies en cookie dough. Het kost bijna niets en het is verslavend lekker. Tja, na zo'n toetje val je vanzelf in slaap.


Reageer hier