vrijdag 15 juli 2011

Dag 5: 19 juli San Antonio (TX) 0 mijl



Het belooft een warme dag te worden, niet zo gek als je bedenkt dat het hele midden van de US al dagen gebukt gaat onder de warmste zomer sinds tijden. Zorgen dat je je tempo aanpast aan dit warme weer is het juiste devies. Maar eigenlijk valt de warmte ons erg mee, we hadden verwacht dat het warmer dan Las Vegas & Arizona zou zijn, maar zo er eren wij het tot nu toe nog niet.
We wandelen naar Denny's voor ons eerste "echte" Amerikaanse ontbijtje. De route voert ons langs de Alamo waar al vroeg mensen aanschuiven om deze voor Amerika belangrijke plaats te bezoeken. De Alamo is de plek waar 189 Amerikaanse soldaten verzet boden tegen het opdringende leger van de Mexicaanse generaal Santa Anna tijdens de vrijheidsoorlog tussen Amerika en Mexico. Belangrijkste les is "geef nooit op" en dat staat dan weer voor de Amerikaanse onverzettelijkheid. Ironisch is dat beide landen vochten om een stuk land dat aan geen van beide toebehoorde, het was natuurlijk Indianen-land.
Op zijn Amerikaans worden alle details van dit heldendom uitvergroot en zo kan het zijn dat een nauwelijks bijzondere kapel jaarlijks door miljoenen wordt bezocht als een "shrine" (heiligdom), waar gepaste stilte wordt gevraagd van ieder die er komt. Wij gedragen ons volgens de voorschriften en "bewonderen" in stilte alle memorabilia van dit grootse historische gebeuren.
Dan vervolgen we snel ons weg Denny's voor het verlate ontbijt met eieren, spek, hash browns en buttmilk pancakes. Zo kan je een flink deel van de dag doorkomen.
We scoren onze eerste virtuele cache (ja zelfs een virtuele cache kan je vinden) in de buurt van de riverwalk, waarna we verder wandelen langs de riverwalk. Bij de riverwalk is zelfs een eigen theater gemaakt met aan de ene kant het podium en aan de andere kant de zitplaatsen. We gaan door naar La Villita, een wijkje waar kunstenaars hun creatieve uitingen aan de man brengen. Hoewel er best leuke dingen zijn uitgestald kan je toch niet spreken van kunst, maar eerder van huis-, tuin-, en keuken-creativiteit.
Dan op naar de Rivercenter Mall met natuurlijk een pitstop bij Starbucks voor koffie en het bijwerken van onze weblog. Esmee vindt eindelijk het perfecte hoesje voor haar iPhone, wat niet geheel vanzelfsprekend is. Ze heeft ooit in een flits iemand een hoesje zien vasthouden, dat hoesje heeft ze geïdealiseerd en nog mooier gefantaseerd en zoals het er toen uitzag wilde ze hebben. Het moest in de winkel uit een laatje komen terwijl in de vitrines wel 100 verschillende lagen; we zullen maar zeggen dat ze een unieke smaak heeft. Met het hete weer en de koele (soms zelfs koude) winkels weten we inmiddels niet meer wat we prettiger vinden, de warmte op straat of de kou in de winkels. We besluiten een koele plek buiten te zoeken en die vinden we op een terras langs de riverwalk met een koel witbiertje kijkend naar alle voorbijgangers. Zo hou je het best een hele tijd uit.
Het wordt tijd voor een verfrissende duik in het zwembad van het hotel. Op de zesde verdieping is een pool deck met een behoorlijk zwembad, waar het goed toeven is.
Het is echt een dagje om lekker te luieren, een beetje te lezen en al vast wat na te denken over overnachtingsplaatsen voor de komende dagen.
's Avonds gaan we terug naar het terras van de Engelse pub van vanmiddag om te gaan eten. Helaas regent het en wordt het een plekje onder de luifel. We laten ons niet verleiden door de fish en chips en gaan voor de gezonde (?) maaltijdsalade met kip en de sandwich BLT. Terug op de hotelkamer besluiten we om morgen door de Hills County te gaan rijden en verschillende wineries te gaan bezoeken

Reageer hier